Adviseur Organisatieontwikkeling en HRD (afgerond in september 2018)

Opdrachtgever

Aventus

Organisatie

Aventus biedt middelbaar beroepsonderwijs, een mavo, havo/vwo opleiding , volwasseneducatie en diverse cursussen.

Met ruim 200 opleidingen, 12.000 studenten en ruim 1000 medewerkers zijn ze de grootste opleider in de Stedendriehoek en zetten zij zich in om de talenten van studenten en cursisten zo goed mogelijk te helpen ontwikkelen.

Om dit voor elkaar te krijgen zijn teamwork, inspiratie en innovatie belangrijk. Samen met partners in de regio staat Aventus voor vernieuwing in het onderwijs. Zij gebruiken elkaars kracht en talent om samen te werken aan een goede school voor de studenten.

Functie

Als adviseur organisatieontwikkeling en HRD ben je de veranderkundige professional van de Aventus Veranderagenda. Een veranderagenda die o.a. focust op veerkrachtige teams en diensten, een toekomstbestendige onderwijsvisie en het realiseren van een herkenbare en gedragen Aventus cultuur.

In deze rol werk je als lid van het regieteam. In dit team zitten (naast jou) de Manager Strategie en Ontwikkeling, de Manager HRM, een projectondersteuner en een Senior Adviseur Verandercommunicatie. Centraal thema is het vergroten van de Veranderkracht van Aventus. Je werkt met de Aventus aanpak voor Waarderend Veranderen; een methodiek waarin ontwerpen en ontwikkelen centraal staat. Kern van waarderend veranderen bij deze methodiek is “dat we waarderen wie we zijn en wat we kunnen en dat nemen als vertrekpunt voor de verandering.”

Binnen dit kader adviseer en ondersteun je het management en experts bij de realisatie van hun projectopdrachten en draag je vanuit je expertrol zorg voor borging van de cultuurthema’s, medewerker tevredenheidsdoelen en veranderaanpak in deze opdrachten. Ook maak je, samen met HRM adviseurs de inhoudelijke vertaalslag naar de HR beleidsthema’s. Je levert een bijdrage aan de HRD programma’s van de corporate academie van Aventus. Programma’s zoals zoals management development, vitaliteit/werkplezier en ‘kwaliteitscultuur’.

Je rapporteert aan de manager HRM en werkt in het regieteam nauw samen met de senior communicatieadviseur uit het regieteam.

Je rapporteert aan de manager HRM en werkt nauw samen met de centrale stafdienst HRM in een team van zes adviseurs (vier senior HRM adviseurs en 2 adviseurs met specialisme recruitment en professionalisering) waarin je gezamenlijk verantwoordelijk bent voor een aantal corporate HR verandertrajecten waarin je de stakeholders faciliteert.

Functie eisen

Een van de belangrijkste dingen… Aventus zoekt gewoon een prettige collega. Een collega die vanuit positiviteit, humor en samenwerking resultaten kan boeken.

In deze rol bepaalt je visie op het gebied van organisatieontwikkeling in relatie tot leren en cultuur; ervaring opgedaan in diverse verandertrajecten als adviseur en/of projectleider is dan ook zeer gewenst.

Daarnaast ben je proactief en pragmatisch, denk je in kansen en ben je een expert in je vakgebied. Organisatiesensitiviteit en effectieve omgang met besluitvormingsprocessen zijn onlosmakelijk verbonden met deze rol. Je kunt uitstekend planmatig en gestructureerd werken.

Daarnaast heb je:
– afgeronde WO-opleiding op gebied van bijvoorbeeld bestuurskunde, bedrijfskunde, veranderkunde etc.
– minimaal 5 jaar ervaring binnen het vakgebied transitiemanagement en/of strategie- en organisatieontwikkeling (bvk in complexe organisatie)
– Sterk vermogen om conceptueel (strategische) gedachtengoed om te zetten in operationele oplossingsrichtingen (PDCA cyclus);

Aanbod

Een uitdagende en veelzijdige functie waarin je je gedrevenheid en veelzijdige talent als Veranderkundige kunt laten zien.

Aventus zal je een aanstelling in loondienst aanbieden voor minimaal 0,8 tot 1 fte (afhankelijk van jouw wensen). In eerste instantie start men met een tijdelijke aanstelling van een jaar, met de intentie dit om te zetten een een vaste aanstelling (er is sprake van formatieruimte).

Afhankelijk van je ervaring bedraagt het bruto maandsalaris maximaal €5.158,- (schaal 12, cao mbo).

De cao mbo heeft een vaste eindejaarsuitkering (8,33%), een tegemoetkoming in de ziektekosten en een pensioenregeling bij ABP. Daarnaast biedt Aventus medewerkers ook specifieke arbeidsvoorwaarden die jaarlijks worden vastgesteld, zoals een volledige reiskostenvergoeding o.b.v. OV en een vakantieregeling met de optie om te sparen voor extra vakantiedagen.

Inlichtingen

Ja! HRM Specialisten (Amersfoort – Zwolle) verzorgt deze procedure. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan van den Brink (038-2022632).

Sollicitatie

15 augustus: de eerste voordracht hebben wij gedaan. Reacties blijven echter van harte welkom, we zullen deze geïnteresseerd lezen en in behandeling nemen.

Solliciteren kan via de website van Ja! HRM Specialisten (www.jahrm.nl). Graag voorzien van een motivatiebrief. Geef bij je reactie svp aan per wanneer je beschikbaar bent voor gesprekken. Dit ivm de vakantieperiode. Aventus heeft in een eerdere fase zelf geworven, heb je destijds gereageerd… laat het ons weten.

Een referentieonderzoek en assessment kan deel uit maken van de procedure. Een referentieonderzoek uiteraard pas na overleg en akkoord van jou als kandidaat.

Ja! HRM Specialisten heeft deze vacature exclusief in bemiddeling. Onze opdrachtgever stelt acquisitie en rechtstreekse benadering niet op prijs.