Terug

Assessments

Met assessments op maat levert Ja! HRM Specialisten bewijslast dat een HR professional over de juiste kwaliteiten beschikt. Op betrouwbare én valide wijze brengen we de drijfveren, talenten en ontwikkelpunten van kandidaten in beeld. Dankzij assessments kunnen we beter voorspellen hoe succesvol een kandidaat op een functie past. Ze geven een objectiever beeld en zijn bij uitstek een efficiënt middel om in selectieprocessen te worden ingezet. Zo maken wij de werving en selectie van medewerkers een stuk effectiever.

In een prettige, open sfeer hebben we samengewerkt met als resultaat een kandidaat die prima past op alle aspecten van de functie

Henri van Boxtel, Directeur HR Hogeschool Arnhem en Nijmegen

Betrouwbaar en objectief

In de zoektocht naar HR professionals kunnen we meerdere type assessments inzetten, afhankelijk van de onderzoeksvraag. Voorbeelden van manieren waarop we kandidaten toetsen zijn persoonlijkheidsvragenlijsten, capaciteitentests, diepte-interview met een psycholoog en rollenspellen. Met (een combinatie van) deze kwalitatieve assessments weten we over welke kwaliteiten de kandidaat beschikt. Binnen een paar dagen na het maken van een assessment ontvangen de (aspirant) werknemer én werkgever een verslag, profielschets en een onderbouwd advies.