• “De adviseurs van Ja! HRM Specialisten zijn betrokken en ontzorgen mij als mkb ondernemer.”
    Pieter Mulder. Directeur Synergy Food

Ontwikkel Assessment voor HR Professionals

Een ontwikkel-assessment wordt in het algemeen ingezet om een gefundeerd oordeel te geven over de geschiktheid van uw kandidaat voor een toekomstige functie. Veelal gaat het hierbij om medewerkers die al langer bij uw organisatie werken en die u mogelijk in aanmerking wilt laten komen voor een promotie of andere stap in hun carrière.

Natuurlijk kent u uw medewerkers goed en weet wat u van ze kan verwachten in hun huidige functie. Inschatten of zij ook goed zullen functioneren in een andere functie kan desondanks lastig zijn. Het is in die gevallen raadzaam om uw beslissing te laten onderbouwen door middel van een ontwikkel-assessment.

Toepassing en inhoud

Vragen waarop een ontwikkel-assessment antwoord kan geven, zijn: Waar moet het opleidingstraject voor onze personeelsfunctionaris zich op richten om de ontwikkeling te kunnen maken naar een meer zakelijke HR businesspartner? Heeft deze HR-manager het benodigde academische denk- en werkniveau voor een eventuele promotie tot Directeur HR? Wie van onze personeelsadviseurs beschikt over het beste potentieel om over een half jaar de P&O-manager op te volgen?

De exacte inhoud van een ontwikkel-assessment hangt sterk af van de specifieke vraagstelling, de organisatie (context) en de aard van de toekomstige functie. Daarom analyserenen wij van tevoren uw concrete vraag en indien van toepassing de concrete beoogde functie, inclusief de te toetsen criteria, het ideale competentieprofiel en eventuele ontwikkelpunten. Daarna stellen wij een gericht assessmentprogramma samen.

Het programma van het ontwikkel-assessment is dan ook altijd maatwerk en bevat in ieder geval een capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een interview. Ook is het mogelijk aanvullende tests en/of praktijksimulaties aan het programma toe te voegen.

Met een ontwikkel-assessment van Ja! HRM Specialisten:

  • Ontvangt u een objectieve en onderbouwde profielschets van uw medewerker, inclusief een concreet advies betreffende uw specifieke ontwikkelvraagstuk
  • Krijgt u inzicht in welke punten naar verwachting wel of niet ontwikkelbaar zijn bij uw kandidaat
  • Beschikt u over gefundeerde argumenten om de promotie- of ontwikkelbeslissing op te baseren.

Heeft u vragen over een ontwikkel-assessment voor uw HR-professional? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren u graag.

Klik hier voor meer informatie over onze overige HR Carrière Diensten of meer informatie over onze Assessments in het algemeen.

Heeft u vragen over ons assessment aanbod?

Wanneer u contact met ons opneemt informeren wij u graag.

Naam *

Telefoon nummer

Email

Uw vraag... *

Type de code over
Om CAPTCHA te gebruiken moet je de Really Simple CAPTCHA plugin geïnstalleerd hebben.

Download het overzicht van ons Assessments aanbod: