• “De professionele, gerichte en respectvolle aanpak maakt dat mensen in beweging komen. Individueel maatwerk.”
    Elly de Lange. Hoofd HR Openbaar Onderwijs Zwolle

Loopbaanbegeleiding, Mobiliteit bevordering en Outplacement

Investeren in werknemers (of uzelf) loont. Of dit nu bij een gedwongen afscheid is, als aanvulling op de activiteiten van uw mobiliteitscentrum of in het kader van loopbaanplanning. Wij slagen erin om HR Professionals nieuwe perspectieven te bieden.

Voor werkzoekende HR professionals

Wij kijken graag met u mee naar uw mogelijkheden, talenten en kansen binnen het HR-vakgebied. Onze begeleiding leidt in ieder geval tot een vergroot inzicht in uzelf als HR-professional en de HR-arbeidsmarkt. Daarnaast ontvangt u van ons een persoonsprofiel voor op uw CV, waarin uw competenties en talenten door ons als externe partij op positieve wijze belicht worden. In sommige situaties kunnen wij bovendien ons netwerk actief voor u inzetten.

Voor de begeleiding van werkzoekende HR professionals hanteren wij een speciaal consumententarief.

Onze werkwijze

Wat de insteek of vraag ook is (outplacement, ontslag, carriere orientatie of werkloosheid), Ja! HRM Specialisten levert altijd maatwerk met behulp van een modulair aanbod. Daarom starten we met een uitgebreid intake- en kennismakingsgesprek. Aan de hand van dat gesprek bepalen we de doelstelling en inhoud van het loopbaantraject.

Op basis van een intake gesprek met de kandidaat doen wij u een voorstel voor de te doorlopen modules.

Vergroten van inzicht in drijfveren, wensen, capaciteiten

Een van de basis-stappen in het proces, is het in kaart te brengen van wat iemand motiveert en wat zijn of haar sterke punten en ontwikkelpunten zijn. Ja! HRM Specialisten heeft voor deze module betrouwbare en valide on-line tests en persoonlijkheidsvragenlijsten ter beschikking, als basis voor / ter aanvulling op de intensieve persoonlijke gesprekken die met de kandidaat worden gevoerd.

Verkenning toekomstige functie / heroriëntatie op de arbeidsmarkt

In dit moduul inventariseren wij met de kandidaat gewenste en haalbare functiemogelijkheden cq loopbaan perspectief. Ook wordt in deze fase nadrukkelijk gekeken naar factoren die van invloed kunnen zijn op het vinden van een nieuwe baan. Ja! HRM Specialisten heeft voor deze module betrouwbare en valide on-line tests ter beschikking.

Arbeidsmarktgereed maken van kandidaat

Optioneel coaching, training, cursussen en dergelijke. Dit is maatwerk obv een offerte per traject.

Aanleren en vergroten van praktische sollicitatievaardigheden

Aandacht voor het aanleren en vergroten van praktische sollicitatievaardigheden, inzicht geven in wervings- en selectieprocessen, versterken van motivatie en zoekgedrag. Ook zal hierin aandacht gegeven worden aan de rol van social media in het ‘nieuwe werven’ op de arbeidsmarkt.

Vacaturewerving / Jobhunting

Een jobhunter zal dedicated voor elke kandidaat de (regionale) arbeidsmarkt actief benaderen voor baankansen. Ook krijgt de kandidaat de beschikking over een persoonlijk digitaal dashboard waarin passende functies worden verzameld.

Rouwverwerking (specifiek voor outplacement kandidaten)

Een aantal sessies met hierin aandacht voor woede, verdriet en negatieve beleving van (dreigend) baanverlies. Doel van deze gesprekken is gericht op het kunnen geven en beleven van een positief vertrekverhaal. Een positief verhaal dat bij eventuele sollicitaties essentieel kan zijn. Dit startmoduul is specifiek voor kandidaten die een gedwongen ontslag te maken krijgen.

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op. Wij verkennen graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Klik hier om terug te gaan naar onze andere HR Carrière diensten.

Sparringpartner nodig?

Wij stellen onze expertise graag beschikbaar voor jouw carrière. Bel ons voor een vrijblijvende intake.

Naam *

Telefoon nummer

Email *

Uw vraag... *