• “De adviseurs van Ja! HRM Specialisten zijn betrokken en ontzorgen mij als mkb ondernemer.”
    Pieter Mulder. Directeur Synergy Food

Selectie Assessment voor HR Professionals

Ons selectie-assessment wordt ingezet om op betrouwbare en gestructureerde wijze de geschiktheid van een HR positie te onderzoeken en vindt meestal plaats als laatste onderdeel van een door u of ons uigevoerde Werving & Selectieprocedure. De primaire doelstelling is het vaststellen van de slagingskans van de kandidaat in de beoogde HR functie.

Een selectie-assessment geeft antwoord op vragen als: Is die kandidaat geschikt voor de functie? Vult deze kandidaat ons managementteam goed aan? Is deze kandidaat in staat om op de door ons gewenste wijze leiding te geven aan de beoogde organisatie- en cultuurveranderingen? Beschikt deze kandidaat over de juiste vaardigheden om te fungeren als stevige HR businesspartner voor ons lijnmanagement?

Inhoud en resultaat

De exacte inhoud van een selectie-assessment hangt sterk af van de specifieke vraagstelling, de organisatie (context) en de functiezwaarte. Daarom verkennen wij van tevoren uw concrete vraag en analyseren wij de functie, inclusief de te toetsen criteria, het ideale competentieprofiel en eventuele afbreukrisico’s. Daarna stellen wij een gericht assessmentprogramma samen.

Het programma van het selectie-assessment is dan ook altijd maatwerk en bevat in ieder geval een criteriumgericht interview, aangevuld met één of meer capaciteitentests en persoonlijkheidsvragenlijsten. Ook is het mogelijk praktijksimulaties aan het programma toe te voegen.

Met een selectie-assessment van Ja! HRM Specialisten:

  • Ontvangt u een objectieve en onderbouwde profielschets van uw (eind-)kandidaat, inclusief een concreet aanstellingsadvies
  • Krijgt u inzicht in eventuele afbreukrisico’s en aandachtspunten voor uw kandidaat
  • Reduceert u de kans op een foutieve beslissing in uw selectieprocedure.

Heeft u vragen over een selectie-assessment voor uw HR-kandidaat? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren u graag.

Klik hier voor meer informatie over onze overige Werving & Selectie Diensten of meer informatie over onze Assessments in het algemeen.

Heeft u vragen over ons assessment aanbod?

Wanneer u contact met ons opneemt informeren wij u graag.

Naam *

Telefoon nummer

Email

Uw vraag... *

Type de code over
Om CAPTCHA te gebruiken moet je de Really Simple CAPTCHA plugin geïnstalleerd hebben.

[honeypot land]

Download het overzicht van ons Assessments aanbod: