HR Adviseur (afgerond in november 2019)

Opdrachtgever

Stichting Baasis

Organisatie

Stichting Baasis is een lerende en ambitieuze organisatie voor basisonderwijs waar ieder kind welkom is. Stichting Baasis is een organisatie voor openbaar onderwijs, hetgeen tot uiting komt in het daadwerkelijk actief aandacht besteden aan overeenkomsten én verschillen. Men heeft aandacht voor en biedt ruimte aan ieder kind en iedereen die bij hen werkzaam is. De kernwaarden van Stichting Baasis: Samenwerken, Autonomie, Bezieling, Integriteit en Kwaliteit.

Het HR credo van Stichting Baasis: ‘Investeren in medewerkers = investeren in de toekomst van onze leerlingen’. Hier ligt voor HR een belangrijke bijdrage.

Bij de organisatie werken circa 270 professionals die aan 2500 leerlingen primair onderwijs verzorgen in de gemeente Tynaarlo en de dorpen Glimmen en Haren (gemeente Groningen).

Functie

HR gaat zich de komende jaren steviger profileren in de organisatie. Hierin staan met name de thema’s vitaliteit en kwaliteit (leren en ontwikkelen) centraal.

Samen met je HR collega’s werk je voor de 14 basisscholen. Iedere HR adviseur heeft hierbinnen zijn/haar eigen aandachtsgebied.

Vanuit je standplaats in Zuidlaren (stafbureau) toon je je betrokkenheid door veel op locatie te zijn. Je sluit aan bij de onderwijs teams en de locatiedirecties. Hierbij ondersteun je hen bij het oppakken van hun rol rondom het thema ‘HR in de lijn’ en lever je jouw bijdrage in de verdere positionering van het stafbureau. Je bent zichtbaar.

Geen dag is hetzelfde. Enerzijds hou je je op tactisch / strategisch niveau bezig met de aan jou toebedeelde thema’s en deelname aan actieteams. Anderzijds ben je betrokken bij casuïstiek zoals allround HR vraagstukken die te maken hebben met werving & selectie, personeelsbezetting, ziekteverzuim en talentontwikkeling.

Specifiek in deze rol krijg je het ‘eigenaarschap’ van het thema verzuimmanagement en vervangingsvraagstukken. Je bent hierbij kritisch op proces, inhoud én uitvoering van personeelswisselingen. Niet alleen voor de kwaliteit van het onderwijs, maar ook in het kader van kostenbeheersing en funding.

Het HR team bestaat uit Geeke (HR Adviseur), Erik (medewerker HR/ PSA) en Ingrid (HR Adviseur op interim basis). Susanne is de Directeur-Bestuurder, zij is je leidinggevende.

Functie-eisen

Humor is een sterk verbindende factor op het stafbureau. Uiteraard vinden wij het belangrijk als jij ook je steentje hieraan bij draagt. Daarnaast zien wij in jou graag een stevige gesprekspartner die in een veranderende organisaties zijn/haar weg weet te bewandelen. Denkkracht combineer je met een ‘can do’ mentaliteit.

Verder:

  • Heb je kennis van en ervaring met complexe verzuimproblematiek.
  • Ben je goed in staat functionele relaties aan te gaan en te onderhouden.
  • Ben je iemand met een flexibele instelling en gericht op samenwerking.
  • Heb je een goed analytisch vermogen en cijfermatig inzicht.
  • Beschik je over een hbo/wo werk- en denkniveau en minimaal 8 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol.
  • Heb je bedrijfskundig inzicht, ben je sterk in procesmanagement en het creëren van overzicht
  • Houd je van een actiegerichte aanpak en breng je een dosis energie mee

Beschik je daarnaast ook nog over ervaring in het primair onderwijs en heb je ervaring met het vervangings- en participatiefonds dan zou dit helemaal perfect zijn.

Aanbod

Je komt te werken in een organisatie waar men open staat voor jouw inbreng. Er is een informele sfeer met veel ruimte voor nieuwe ideeën, ontwikkeling en groei. Samenwerking en kennisdeling staat hierbij centraal. Men is open en direct naar elkaar.

Het gaat om een functie van 24 tot 32 uur per week (0,6 – 0,8 fte). Binnen deze uren kun je dus zelf bepalen wat bij jouw situatie past.

Men kent een vakantieverlof van ruim 10 weken per jaar (10,7 weken bij een fulltime aanstelling), deze weken worden opgenomen in de schoolvakanties.

Een aanstelling in eerste instantie voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar, met aansluitend een aanstelling voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid.

Salaris conform CAO PO, tussen 50.500 ,- en 64.450,- euro bruto per jaar bij een fulltime aanstelling (inclusief eindejaarsuitkering en vakantietoeslag), ruim 10 weken vakantie tijdens de schoolvakanties en budget voor persoonlijke ontwikkeling.

Inlichtingen

Niet meer aan de orde.

Sollicitatie

Niet meer van toepassing.