HR Adviseur – Almere (partner in business) 36-40 uur

Introductie

Openbaar Vervoer

Organisatie

Keolis (voorheen Syntus) is een aanbieder van mobiliteit. Keolis Nederland verzorgt openbaar vervoer in Gelderland op de Veluwe, in Midden-Overijssel, in Twente en in de provincie Utrecht. Het hoofdkantoor zit in Deventer.

Keolis is een 100% dochteronderneming van de Franse vervoersonderneming Keolis Groep. In Nederland groeit de organisatie verder want vanaf december 2017 gaan zij ook het openbaar vervoer verzorgen in de gemeente Almere en op het treintraject Zwolle-Kampen-Zwolle-Enschede

Keolis is ervan overtuigd dat mobiliteit logisch moet zijn. De gasten bereiken op een ontspannen en veilige wijze hun bestemming. Of het nu werken, studeren, recreëren of ontmoeten is, Keolis presteert. Hun ambitie is (on)gewoon goed te zijn, in de gewone dingen: een veilige reis, altijd goed geïnformeerd en een chauffeur als gastheer/gastvrouw. Zodat de gasten na afloop echt het gevoel hebben ‘een goede reis te hebben gehad’.

Voor de uitbreiding van de concessie Almere zijn we daarom op zoek naar een HR Adviseur die niet alleen een stevige business partner voor het management is maar ook een sterke affiniteit heeft met pionieren.

Als HR Adviseur ben je direct gekoppeld aan de concessiemanager van de desbetreffende locatie.De concessiemanager is verantwoordelijk voor de optimale uitvoering van de te bedienen vervoersregio (concessie). De concessiemanagers sturen teammanagers aan. De teammanagers sturen op hun beurt groepen chauffeurs aan.

Elke concessie heeft een eigen ondernemingsraad. Naast de HR Adviseurs bestaat het team uit een beleidsadviseur, een HR servicedesk en een Manager HR Keolis NL.

Functie

Als HR Adviseur van het management lever je een actieve en stimulerende bijdrage aan de invulling van het personeelsbeleid in een concessiegebied. Je bent een kritische business partner die, naast het vervullen van de operationele werkzaamheden, ook een duidelijke toekomst visie voor ogen heeft en in staat is de strategische plannen te vertalen naar concrete doelstellingen voor de concessie.

Daarnaast heb je een bedrijfskundige blik, ben je goed in staat processen te doorzien, deze te managen en indien nodig project groepen te mobiliseren.

Je beschikt over een flinke dosis advieskracht waardoor je goed in staat bent te schakelen tussen verschillende adviesrollen. Allemaal eigenschappen die je helpen bij een optimale invulling.

Daarnaast zal je betrokken zijn bij de volgende resultaatgebieden:

 • Duurzame inzetbaarheid
 • HR processen optimaliseren
 • Strategische personeelsplanning
 • Optimaliseren HR gerelateerde processen
 • Management Development
 • Synergie en Samenwerking Keolis Internationaal

Deze hoofddoelen dragen bij aan de visie van Keolis. Bij voorkeur heb je uitgebreide kennis en ervaring binnen een of meerdere van bovengenoemde HR thema’s.

Je bent voornamelijk werkzaam in je eigen regio. Met regelmaat zal je ook in Deventer overleg hebben met o.a. je HR collega’s.

Functie eisen

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een HR professional die in staat is op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau te functioneren. Iemand met voldoende denk- en daadkracht, die moeiteloos kan schakelen tussen de werkvloer enerzijds en het management anderzijds. Je bent direct maar duidelijk in je communicatie maar bovenal zit je stevig in je (advies) zadel.

Verder vragen wij:

 • Een afgeronde HBO opleiding in de richting van HRM, Personeel en Arbeid of Bedrijfskunde;
 • Tussen 6 en 8 jaar brede HRM ervaring, waarvan recentelijk enkele jaren in een grotere professionele/complexe omgeving;
 • Openbaar vervoer ervaring is een pre;
 • Ervaring met en kennis van de toepassing en interpretatie van complexe cao’s;
 • Ervaring met medezeggenschap/personeelsvertegenwoordiging;
 • Stevige persoonlijkheid gecombineerd met advieskracht en organisatie sensitiviteit;
 • Proactieve hands- on werkmentaliteit, zonder de verbinding met het strategische belang te verliezen;
 • Vaardigheid in het aangaan en onderhouden van contacten op verschillende niveaus;
 • Bij voorkeur woonachtig in omgeving Almere

Aanbod

Keolis biedt een afwisselende en dynamische functie binnen een ambitieuze organisatie. De HR adviseur is bij voorkeur werkzaam voor 36- 40 uur per week verdeeld over 5 werkdagen.

De functie is ingedeeld in schaal 10 van de cao Openbaar Vervoer met een maximum van € 4.830,81 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Keolis kent daarnaast nog een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 1,15% plus € 400,–, een aantrekkelijke pensioensregeling, extra ATV dagen, een laptop en mobiele telefoon.

De organisatie biedt in eerste instantie een jaarcontract, met de intentie om dat bij gebleken geschiktheid om te zetten naar een vaste aanstelling.

Inlichtingen

4 januari 2018: reacties zijn nog van harte welkom!

Graag ontvangen wij jouw sollicitatie! Klik daarvoor op de knop “solliciteren” (onderaan de vacaturetekst op onze website)

Bij vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Jan van den Brink 033-2022135.

Solliciteren kan via de website van Ja! HRM Specialisten. Niet per mail s.v.p. Naast je CV zien we graag een korte motivatie tegemoet. Een referentiecheck behoort tot de mogelijkheden in deze procedure.

Deze vacature is exclusief bij Ja! HRM Specialisten uitgezet. Het rechtstreeks benaderen van onze opdrachtgever door W&S bureaus of kandidaten wordt door onze opdrachtgever niet op prijs gesteld.