HR Adviseur- met een passie voor verzuim- 32/36 uur (afgerond)

Opdrachtgever

Keolis

Organisatie

Keolis Nederland is een mobiliteitsorganisatie met klantgerichtheid en innovatie hoog in het vaandel. Het is een 100% dochteronderneming van de internationaal opererende mobiliteitsonderneming Keolis Group. Met ruim 2.200 medewerkers verzorgt Keolis Nederland het openbaar vervoer op de Veluwe, in de provincie Utrecht, Almere, Midden-Overijssel, Twente en de treinverbindingen Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen.

Vanwege de interne doorgroei van de huidige HR adviseur zijn wij op zoek naar een HR Adviseur die niet alleen een stevige business partner voor het management is maar ook een sterke affiniteit heeft met het thema verzuim.

Functie

Spreekt een veelzijdige en dynamische functie jouw aan? Zie je het zitten om het ene moment in onderhandeling te zijn met de OR en het volgende moment een verzuimgesprek te hebben met een buschauffeur? En zit jij ook graag aan tafel met het management om het beleid verder mede te ontwikkelen? Dan is dit echt jouw baan!

Je levert als HR Adviseur van het management een actieve en stimulerende bijdrage aan de invulling van het personeelsbeleid in het concessiegebied Almere (vervoersregio waar Keolis een contract mee heeft afgesloten). Je bent een kritische business partner die, naast het vervullen van de operationele werkzaamheden, ook een duidelijke toekomst visie voor ogen heeft en in staat is de strategische plannen te vertalen naar concrete doelstellingen voor het concessie gebied Almere.

Elke concessie heeft een eigen ondernemingsraad. Naast de HR Adviseurs bestaat het landelijke HR team uit een beleidsadviseur, een HR servicedesk en een Manager HR Keolis NL.

Als HR adviseur ben je direct gekoppeld aan de concessiemanager van Almere. Hij is je grootste interne klant. De concessiemanager is verantwoordelijk voor de optimale uitvoering van de te bedienen vervoersregio (concessie). De concessiemanagers sturen teammanagers aan. De teammanagers sturen op hun beurt groepen chauffeurs aan.

Verzuim is een groot aandachtpunt in deze rol. Je bent verantwoordelijk voor een strakke regie over het verzuimproces. Dit doe je ter ondersteuning van de teammanager (de leidinggevende van de groep buschauffeurs). Het doel is het realiseren van de kortste route naar een duurzaam herstel of andere oplossingsrichtingen als dit niet mogelijk blijkt. Je bent contactpersoon voor de bedrijfsarts (arbodienst) en andere externe partijen (waaronder het UWV en het Reïntegratiebedrijf).

Functie-eisen

Wij komen graag in contact met een HR professional die in staat is op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau te functioneren. Iemand met voldoende denk- en daadkracht. Je bent een betrokken adviseur die moeiteloos schakelt tussen de buschauffeurs en het management. Je begrijpt ze en weet aan de term ‘goed werkgeverschap’ een mooie invulling te geven. Jij begrijpt het motto; Think Global, act local!

Je bent initiatiefrijk, pro-actief en hands-on!

Verder vragen wij:

  • Een afgeronde HBO opleiding in de richting van HRM, Personeel en Arbeid of Bedrijfskunde;
  • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met betrekking tot (preventief) verzuim
  • Minimaal 5 jaar brede HRM ervaring, waarvan recentelijk enkele jaren in een grotere professionele/complexe omgeving;
  • Kennis over actuele wet- en regelgeving met betrekking tot arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden;
  • Ervaring met ADP (pre) en MS Office
  • Ervaring met en kennis van de toepassing en interpretatie van complexe cao’s;
  • Ervaring met medezeggenschap/personeelsvertegenwoordiging;
  • Bij voorkeur woonachtig in omgeving Almere

Aanbod

Keolis biedt een afwisselende en dynamische functie binnen een ambitieuze organisatie. De HR adviseur is bij voorkeur werkzaam voor 32-36 uur per week verdeeld over 4 of 5 werkdagen, standplaats Almere.

De functie is ingedeeld in schaal 8 t/m 10 van de cao Openbaar Vervoer. Schaal 10 heeft een uitloop naar € 5.126,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling zal plaatsvinden op basis van werkervaring.

Keolis kent daarnaast nog een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 1,15% plus € 400,–, een aantrekkelijke pensioensregeling, extra ATV dagen, een laptop en mobiele telefoon.

De organisatie biedt in eerste instantie een jaarcontract, met de intentie om dat bij gebleken geschiktheid om te zetten naar een vaste aanstelling.

Inlichtingen

Graag ontvangen wij jouw sollicitatie! Klik daarvoor op de knop “solliciteren” (onderaan de vacaturetekst op onze website).

Sollicitatie

Bij vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Marijana Stoel of Jan van den Brink 033-2022135.

Solliciteren kan via de website van Ja! HRM Specialisten. Niet per mail s.v.p. Naast je CV zien we graag een korte motivatie tegemoet. Een referentiecheck en assessment kan tot de mogelijkheden van deze procedure behoren.

Deze vacature is exclusief bij Ja! HRM Specialisten uitgezet. Het rechtstreeks benaderen van onze opdrachtgever door W&S bureaus of kandidaten wordt door onze opdrachtgever niet op prijs gesteld.