HR Adviseur met flinke dosis ‘support’ (afgerond in september 2018)

Opdrachtgever

Openbaar Onderwijs Zwolle

Organisatie

Voor Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (verder OOZ) werft Ja! HRM Specialisten een HR-adviseur die vanuit een hands-on mentaliteit verschillende operationeel–tactische vraagstukken oppakt en een actieve bijdrage kan leveren aan het HR-beleid. Een mooie positie voor een ambitieuze HR-professional met enkele jaren werkervaring in een soortgelijke rol.

OOZ als werkgever

Met ruim veertig scholen in het primair-, voortgezet en speciaal onderwijs speelt OOZ een grote rol in veel levens. Leerlingen en medewerkers krijgen dagelijks alle ruimte om een eigen koers te varen.

Alle scholen zijn volop in ontwikkeling. Om deze ontwikkeling te ondersteunen beweegt de supportorganisatie mee en kijken zij vooruit. Met het HR-beleid wordt invulling gegevens aan de ambitie om samen met de medewerkers een toporganisatie te zijn en te blijven. OOZ heeft daarmee alles in huis om ambities waar te maken en talenten te laten groeien. Daarbij vormen de drie pijlers eigenaarschap, grenzeloos maatwerk en 21e eeuwse vaardigheden het kompas.

De HR afdeling bestaat uit een directeur HR & organisatieontwikkeling, een team HR advies en een team HR beheer. Elke adviseur heeft binnen het team een aantal accounts en/of het eigenaarschap over een HR aandachtsgebied. In het strategisch HR beleid; JIJ&OOZ, zijn de 5 thema’s genoemd. Talentontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, loopbaan & mobiliteit, flexibele arbeidsvoorwaarden en werving & selectie.

Functie

Het HR-adviesteam wordt de komende periode meer ingezet op trajecten gericht op organisatie- en teamontwikkeling binnen de scholen, waardoor extra operationeel-tactische ondersteuning nodig is. Geworven wordt naar een collega die (bij succesvol functioneren) ook na het schooljaar 2018-2019 welkom blijft binnen het team.

Samen met het team van HR-adviseurs en HR-beheer krijg jij de opdracht om als HR-adviseur de ingezette koers in te bedden binnen de diverse scholen. De borging van de kwaliteit van de uitvoering van het HR-beleid en van de dienstverlening zijn daarbij de belangrijkste uitdagingen voor de komende tijd. Eigenaarschap en maatwerk zijn daarbij leidend. Verder fungeer je als vraagbaak voor operationeel-tactische vraagstukken voor medewerkers en leidinggevenden en bent een toegankelijke gesprekspartner voor hen. Je schakelt op meerdere niveaus en werkt vanuit de pijlers en uitgangspunten JIJ&OOZ en daarmee ook vanuit Koers & Ambities 2015-2018 van OOZ.

Functie eisen

Je bent van nature iemand die initiatief neemt, assertief is en met het oog op vooruitgang het goede gesprek opzoekt. Met jouw talenten, achtergrond en ervaring breng jij de expertise die wij nodig hebben. Je werkt en denkt op hbo-niveau en bent in staat om (meer complexe) vraagstukken om te buigen naar heldere en praktische uitvoering. Je bent resultaatgericht en gericht op verbetering.

Heb jij de frisse en nieuwsgierige blik die OOZ zoekt? Welkom!

Functie-wensen

• Ervaring in de sector onderwijs is een pré;
• Ervaring in een 500+ organisatie, bij voorkeur politiek georiënteerd / non profit
• Bij voorkeur in het bezit van rijbewijs en auto i.v.m. het bezoeken van scholen van OOZ.

Aanbod

Het betreft hier een aanstelling van 18 tot 20 uur in de week. Hoeveel… dat is aan jou om te bepalen.

Bij OOZ ben je zelf eigenaar van je loopbaan. Wees je bewust van je kwaliteiten, plannen en dromen en pak vanuit dat bewustzijn je rol. Zo vul je HR team op de meest krachtige manier aan en kun jij het beste van jezelf blijven geven. Heb je laten zien waar jouw vaardigheden en ambities liggen, dan gaat OOZ met jou in gesprek om te kijken hoe je de invulling van je functie na het eerste jaar vorm kunt gaan geven. Jouw kwaliteiten staan hierbij centraal… de formatieruimte is er!

Naast het salaris (max € 3.704,- obv FT) is er veel maatwerk mogelijk met o.a.:

– Werkkostenregeling (slim gebruik maken van fiscale regelingen)
– verlofregelingen op maat

Inlichtingen

Ja! HRM Specialisten (Amersfoort – Zwolle) verzorgt deze procedure. Kijk vooral ook even op de website van OOZ en ervaar hun visie op HR.

Sollicitatie

3 september: gesprekken met kandidaten zijn ingepland. Reacties blijven welkom echter zullen vooralsnog even op de ‘reserve’ positie komen.

Wij zien een reactie, voorzien van een motivatiebrief en CV graag tegemoet.

Heb je vakantieplannen? Laat ons dit dan weten, mochten we met je in gesprek willen dan zullen we hier rekening mee houden. Een assessment evenals een referentie-check is onderdeel van de procedure.

Ja! HRM Specialisten heeft deze vacature exclusief in bemiddeling. Onze opdrachtgever stelt acquisitie en rechtstreekse benadering niet op prijs.