HR Business Partner Northern Europe – Allround en Internationaal – 24/28 uur (ingevuld in december)

Opdrachtgever

Lennox EMEA

Organisatie

Lennox EMEA is een toonaangevend leverancier van installaties voor klimaatbeheersing, verwarming, airconditioning en koeling.

Met ruim 1000 medewerkers verspreidt over 8 landen richt Lennox Emea zich op de behoefte van een aantal marktsegmenten:

Supermarkt: super- & hypermarkten, discounts…
Horeca: restaurants, catering, voedingswinkels…
Industrie: proces koeling, warenhuizen, datacenters, telecomcenters…
Algemeen: Kantoren, hotels, banken, winkelcentra, bioscopen, vrijetijdscentra…

Lennox EMEA (Europe Middle-East Africa) is onderdeel van Lennox International Incorporated (USA). Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Lyon (Frankrijk).

De HR Businesspartner Northern Europe is vanuit Nijkerk verantwoordelijk voor de landen Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Lennox Emea is laagdrempelige organisatie met een informele sfeer.


Functie

Als HR Businesspartner draag je zorg voor de gehele HR-organisatie in Northern Europe. Hierbij krijg je input en kaders van je collega’s uit het Europese HR-team in Lyon, echter heb je hierbij ruimte voor lokale invulling.

Om jou te laten focussen op de strategie en de daarbij behorende HR-thema’s, zal je ondersteunt worden door een parttime HR-Assistant die verantwoordelijk is voor het administratieve gedeelte. De salarisadministratie voor 4 landen valt tevens ook onder de HR-Assistant.

Het is een echte allround rol waarbij je ook met de voeten in de klei staat. Casuïstiek gedreven vraagstukken (verzuim, functioneren en belonen e.d.) worden gecombineerd met het oppakken van meer tactische / strategische vraagstukken. Goed om te weten dat jij alleen van start gaat, maar spoedig de gelegenheid krijgt om een parttime collega HR officer te werven, dit voor de operationele/administratieve en payroll ondersteuning.

Thema’s die op de agenda staan zijn onder andere:
– verstevigen en het faciliteren van het management;
– het positioneren van HR als Business Partner;
– retentiebeleid evenals recruitment van technische professionals;
– werving en selectie;
– learning & development;
– verder optimaliseren van de HR-administratie/processen.

In deze rol heb je een sterk internationale oriëntatie. Voor het realiseren van optimale dienstverlening zal je aanwezigheid op deze internationale locaties dan ook met enige regelmaat verwacht worden. Voor het overleg met jouw collega’s HR Business Partners zal jij met enige regelmaat naar Lyon afreizen.

Je rapporteert (functioneel) aan de Area Director Lennox Benelux & UK. Hiërarchisch aan de Director HR EMEA in Lyon.

Functie-eisen

De persoon die wij graag voordragen aan Lennox EMEA is een ervaren allround HR-professional. Bij voorkeur met enige ervaring in een dynamische omgeving en internationale context. Je bent een no-nonsense type die denkt in pragmatische oplossingen.

De ideale kandidaat herkent zich in onderstaande profiel:

– HBO in een relevante richting (b.v. HR/Bedrijfskunde);
– Minimaal 7 jaar ervaring in een soortgelijke context;
– Stevige adviesvaardigheden en in staat om op alle niveaus van de organisatie te communiceren;
– De ambitie om te willen groeien;
– Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is een harde eis. Mondelinge beheersing van de Duitse taal is een sterke pre;
– Uiteraard ben je bereid om internationaal te reizen.

Thema’s die nieuw op de agenda staan zijn de career journey en de verschillende e-learnings.

Het betreft een parttimefunctie en hierbij zou het ideaal zijn als je elke werkdag aanwezig zou kunnen zijn. Dit is een wens en geen harde eis. Verder heb jij bij Lennox Emea de mogelijkheid om jou internationaal te positioneren.

Aanbod

Lennox EMEA bied je een baan tussen de 24 en 28 uur (aan jou te bepalen). Het salaris zal tussen de € 3.800, – en de € 4.630, – bedragen (o.b.v. FT). Dit is afhankelijk van je ervaring. Naast het basissalaris kent Lennox EMEA een bonus regeling. Deze kan oplopen tot 15% van je jaarsalaris. Bij een fulltime aanstelling kent men 25 vakantiedagen en 13 ATV dagen.

Je start met een jaarcontract. Uiteraard met de intentie om dit om te zetten in een vaste aanstelling.

Inlichtingen

Ja! HRM Specialisten (Amersfoort – Zwolle) verzorgt deze procedure. Bij vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Laura Sulkers of Jan van den Brink (038-2022632).

Sollicitatie

Solliciteren kan via de website van Ja! HRM Specialisten. Reageren in het Nederlands, echter wanneer je wordt voorgedragen aan Lennox EMEA verwachten we een Engelstalig CV van je.
Geef bij je reactie s.v.p. aan per wanneer je beschikbaar bent voor gesprekken. Dit i.v.m. de vakantieperiode van oktober.

Een referentieonderzoek en assessment kan deel uit maken van de procedure. Een referentieonderzoek uiteraard pas na overleg en akkoord van jou als kandidaat.

Ja! HRM Specialisten heeft deze vacature exclusief in bemiddeling. Onze opdrachtgever stelt acquisitie en rechtstreekse benadering niet op prijs.