Interim Manager P&O (cultuur- en organisatie veranderaar) – 32 uur

Opdrachtgever

Middelgrote Gemeente

Organisatie

Vertrouwelijk

Functie

Onze opdrachtgever staat aan de vooravond van een transitie. Een transitie waarbij de nieuwe organisatie structuur (en de wijze van veranderen) nog niet bekend is. Wel is helder dat de dienstverlening naar de burgers op een hoger niveau zal worden gebracht. Dit betekent dat de thema’s klantgerichtheid, eigenaarschap, leiderschap en integraal denken (en doen) een stevige impuls verdienen. Oftewel; een gemeentebreed organisatieontwikkeltraject.

De HR afdeling dient in deze transitie te volgen. Daarnaast dient zij ook invulling te gaan geven aan het realiseren van de gewenste veranderingen. Hiervoor dient de HR organisatie zich meer te gaan bewegen van personeelsadvies naar personeel- en organisatieadvies. Een afdeling waarbij men meer bedrijfskundig mag gaan denken en waar HR advisering zich meer strategisch zal mogen positioneren.

Functie eisen

Voor deze opdracht zoeken wij een Interim Manager P&O die het management kan ondersteunen bij het organisatie ontwikkeltraject. Een adviseur van het management met een flinke dosis strategische advieskracht. Een professional met visie op organisatieveranderingen en leiderschap.

Meer concreet:

  • Must: Recente ervaring bij een gemeente / overheidsinstelling (500+) in een eindverandwoordelijke HR positie;
  • Aantoonbare resultaten in cultuur- en organisatie ontwikkeltrajecten waarbij de transitie gericht was op (enkele) van de genoemde thema’s;
  • Ervaring in herpositioneringsvraagstukken van de HR ondersteuning;
  • Resultaatgericht en doortastend.

Bovenstaande criteria zijn harde eisen.

Aanbod

Het betreft een opdracht van 32 uur per week. Naar verwachting zal deze opdracht tot eind 2019 voortduren en starten in de loop van januari / begin februari 2019.

Inlichtingen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan van den Brink (038-2022632). De naam van onze opdrachtgever communiceren wij pas dan als wij met je in gesprek gaan. Dit om de vertrouwelijkheid van onze opdrachtgever te borgen.

Sollicitatie

11-01-2019: kandidaten zijn voorgedragen bij opdrachtgever. Reageren kan nog wel echter je reactie zal op de ‘reserve’ positie worden gezet.