International HR Business Partner Northern Europe (afgerond in september 2018)

Opdrachtgever

Lennox EMEA

Organisatie

Lennox EMEA is een toonaangevend leverancier van installaties voor klimaatbeheersing, verwarming, airconditioning en koeling. Men richt zich hierbij op de behoefte van een aantal martksegmenten:

Supermarkt : super- & hypermarkten, discounts…
Horeca : restaurants, catering, voedingswinkels…
Industrie : proces koeling, warenhuizen, datacenters, telecomcenters…
Algemeen: Kantoren, hotels, banken, winkelcentra, bioscopen, vrijetijdscentra…

Lennox EMEA (Europe Middle-East Africa) is onderdeel van Lennox International Incorporated (USA), en het resultaat van een fusie met Lennox EMEA en Heatcraft Europe. Lennox EMEA is in meer dan 45 landen vertegenwoordigd. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Lyon (Frankrijk).

De International HR Businesspartner Northern Europe is vanuit Nijkerk verantwoordelijk voor de Benelux landen, Duitsland en Engeland.

Functie

Als International HR Businesspartner draag je zorg voor de gehele HR organisatie in Northern Europe. Hierbij krijg je input en kaders vanuit de centrale HR organisatie uit Lyon, echter heb je hierbij veel ruimte voor lokale invulling.

De functie is vooral operationeel en tactisch van aard. Het is een echte allround rol waarbij je nadrukkelijk met de voeten in de klei staat. Casuïstiek gedreven vraagstukken (verzuim, functioneren en belonen e.d.) worden gecombineerd met het oppakken van meer tactische vraagstukken. Door de beperkte schaalgrootte behoren ook administratieve werkzaamheden bij je taken, hierbij is je focus is gericht op ‘de basis op orde’. De salarisadministratie wordt door externen gedaan.

Thema’s die de komende periode op de agenda staan zijn onder andere:
– verstevigen en het faciliteren van de groei van het (middel) management (MD);
– het positioneren van HR als Business Partner;
– retentiebeleid evenals recruitment van technische professionals;
– learning & development;
– verder optimaliseren van de HR administratie/processen.

In deze rol heb je een sterk internationale oriëntatie. Naast Nederland ben je de HR verantwoordelijke voor de locaties in België, Luxenburg, Engeland en Duitsland. Voor het realiseren van optimale dienstverlening zal je aanwezigheid op deze internationale locaties dan ook met enige regelmaat verwacht worden. Circa 4 keer per jaar zal je ook in Lyon verwacht worden voor overleg met je collega’s HR Business Partners.

Je rapporteert (functioneel) aan de Area Director Lennox Benelux & UK. Hiërarchisch aan de Director HR EMEA in Lyon.

Functie eisen

De persoon die wij graag voordragen aan Lennox EMEA is een vak volwassen allround HR professional. Bij voorkeur met enige ervaring in de internationale context. Je bent een no-nonsense type die denkt in pragmatische oplossingen.

De ideale kandidaat herkent zich in onderstaande profiel:
– HBO opleiding in een relevante richting (b.v. HR/Bedrijfskunde);
– minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke context;
– stevige adviesvaardigheden en in staat om met alle geledingen van de organisatie te communiceren.

Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is een harde eis. Engels is de voertaal. Mondelinge beheersing van de Duitse taal is een sterke pre.

Uiteraard ben je bereid om internationaal te reizen.

Aanbod

Lennox EMEA biedt je een baan tussen de 36 tot 40 uur. Het aantal uur is door jou te bepalen. Het salaris zal tussen de € 3.800,- en de € 4.700,- bedragen (o.b.v. FT / indicatief). Dit is afhankelijk van je ervaring. Naast het basissalaris kent Lennox EMEA ook een bonusregeling. Deze kan oplopen tot 22,5 % van je jaarsalaris. Bij een full-time aanstelling kent men 25 vakantiedagen en 13 ATV dagen.

Je start met een jaarcontract. Uiteraard met de intentie om dit om te zetten in een vaste aanstelling.

Inlichtingen

Niet meer van toepassing.

Sollicitatie

Niet meer van toepassing.