International HR Businesspartner (afgerond in juni 2018)

Opdrachtgever

Saab Technologies BV

Organisatie

Saab (Zweden) is een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor veiligheid en defensie. Men kent diverse bedrijfsonderdelen waaronder Saab Technologies BV.

Saab Technologies B.V. in Apeldoorn is actief in het productdomein Maritime Traffic Management en Air Traffic Management. Traffic Management heeft bijna 800 medewerkers met vestigingen in Nederland, België, India, Noorwegen, United Kingdom, de Verenigde Staten, Canada, Zweden, Hong Kong en Australië. Van oudsher is de vestiging in Apeldoorn een toonaangevende leverancier van systemen voor verkeersbegeleiding en –bewaking.

In Apeldoorn vindt ontwikkeling plaats van eigen software producten en worden deze door middel van (inter-) nationale projecten geconfigureerd, geïntegreerd met hardware en geleverd aan klanten. Deze systemen worden 24/7 en 365 dagen per jaar gebruikt om veiligheid, beveiliging en efficiëntie te verbeteren in maritieme omgevingen en op luchthavens. Concreet: software van Saab verzorgt een veilige en meest economische route van o.a. schepen en vliegtuigen bij de benadering van (lucht) havens.

Functie

Als International HR Businesspartner draag je (samen met je collega HR Business Partner) zorg voor de gehele HR cyclus van de organisatie. Hierbij krijg je input vanuit de centrale HR organisatie uit Zweden, echter je hebt hierbij veel ruimte voor (inter)nationale invulling.

De functie is zowel operationeel, tactisch als strategische van aard. Het operationeel / tactische deel van de werkzaamheden is echter het meest dominant aanwezig bij de taakinvulling. In deze functie sta je dus nadrukkelijk met de ‘poten in de klei’. Casuïstiek gedreven vraagstukken (verzuim, veiligheid, functioneren en belonen e.d.) worden gecombineerd met het implementeren en creëren van beleidsmaatregelen. Hierbij aansluiting zoeken bij de internationale Saab organisatie, maar altijd toepasbaar gemaakt voor de Saab Maritime Traffic Management context.

Thema’s die de komende periode op de agenda staan zijn onder andere:
– verstevigen en het faciliteren van de groei van het (middel) management (MD);
– succession planning;
– learning & development;
– recruitment van hooggeschoolde professionals (en passend retentiebeleid);
– harmonisatie vraagstukken bij bedrijfsovernames;
– verder optimaliseren van de HR administratie.

In deze rol van heb je een sterk internationale oriëntatie. Naast Nederland ben je de HR verantwoordelijke voor de locaties in België, India, UK, Noorwegen en Hongkong (in overleg zijn de landen nog af te stemmen). Voor het realiseren van optimale dienstverlening zal je aanwezigheid op deze internationale sites dan ook met enige regelmaat verwacht worden. Minimaal 4 keer per jaar zul je dan ook een periode van ongeveer een week van huis zijn om deze locaties te bezoeken. Uiteraard zal je aanwezigheid op het hoofdkantoor in Zweden ook meermaals per jaar gewenst zijn. Dit betreffen dan kortere bezoeken.

Je werkt veel samen met je collega HR Business Partner. Zij heeft nagenoeg dezelfde taken echter focust zich met name op de Nederlandse sites. Daarnaast werk je samen met een collega op de personeel- en salarisadministratie.

Je rapporteert (functioneel) aan de Head Of Maritime Traffic Management. Hiërarchisch aan de Head of HR Traffic Management in Stockholm. In de US en Canada zit een HR Business Partners in een vergelijkbare positie (met een eigen shared service center) waarmee je veel inhoudelijk zult schakelen en kennis deelt.

Functie eisen

De persoon die wij graag voordragen bij Saab is een vakvolwassen HR professional met ervaring in de internationale context. Denkkracht gecombineerd met operationele slagkracht is de ideale combinatie voor de gewenste professional.

De ideale kandidaat herkent zich in onderstaande profiel:
– HBO/WO opleiding in een relevante richting (b.v. HR/Bedrijfskunde);
– minimaal 5 jaar ervaring in een internationale context;
– recente ervaring in een IT / Sales gedreven profit organisatie;
– kennis en ervaring in operationele hr vraagstukken in de internationale context;

Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is een harde eis.

Uiteraard ben je bereid om internationaal te reizen.

Aanbod

Afhankelijk van je ervaring bedraagt je jaarsalaris tussen de € 65.000,- en € 75.000,-. Het salaris is inclusief 8% vakantietoeslag en de mogelijkheid tussen de 1 en de 5% van je salaris aan aandelen te kopen.

Er zijn 27 vakantiedagen op jaarbasis, tussen kerst en oud- en nieuwe extra vrije dagen met daarop nog 5 tot 7 ADV dagen. Er is een premievrij pensioen.

Het betreft structurele formatieruimte. Een eerste aanstelling wordt voor bepaalde tijd aangegaan.

Inlichtingen

Niet meer aan de orde.

Sollicitatie

Update 20 juni 2018: eindkandidaat heeft overeenkomst getekend en start per 1 juli 2018.