International Talent & Development Manager – een bouwer – Apeldoorn- 36/40uur (afgrond in oktober 2018)

Opdrachtgever

BDR Thermea Group

Organisatie

BDR Thermea Group is een toonaangevende producent en distribiteur van klimaat- en warmwateroplossingen. Wereldwijd zijn zij actief in ruim 82 landen. In Europa zijn er ongeveer 6500 medewerkers werkzaam.
Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn en is in 2010 voortgekomen uit samenvoegingen van meerdere organisaties. In Nederland is het merk Remeha (o.a. CV ketels) het meest bekend. Andere merken (wereldwijd) zijn Baxi, De Dietrich, Brötje Heizung, Baymak en Chappee.

Functie

De functie van Talent & Development Manager is nieuw binnen de BDR Thermea Group. Een positie die er op gericht is op de uitbouw van onder andere de thema’s talentmanagement, succession planning, loopbaanpaden en management development verder vorm te gaan geven. Dit alles om de bedrijven van de BDR Thermea Group blijvend te positioneren als een aantrekkelijk werkgever en om de beweging naar de toekomst mogelijk te maken. Een toekomst waarin de organisatie de uitdaging aangaat om duurzame CO2 neutrale klimaat- en warmwateroplossingen te produceren. Nieuwe producten, andere kennis.

Vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn ben je verantwoordelijk voor het beheren en verbeteren van het bestaande graduate programmes. Tegelijkertijd draag je er zorg voor dat huidige medewerkers van BDR Thermea beschikken over kennis en vaardigheden om hun functie te kunnen blijven uitoefenen. Tevens faciliteer je medewerkers in hun behoefte om zich verder te ontwikkelen in een volgende stap in hun loopbaan. Talent identificatie, het creëren van een talent pool, het realiseren van opleidingsplekken cq passende ontwikkelopdrachten, het uitwerken van een tranings-aanbod…. dit alles zal de revue passeren in deze baan. Hierbij is het van belang dat je op de hoogte bent van trends en ontwikkelingen binnen de branche.

De eerste stappen in Talent & Development zijn gezet. Maar de ambities gaan verder, veel verder. Al met al heb je in deze rol veel eigen inbreng, dit wordt dan ook van harte gestimuleerd. In deze rol rapporteer je rechtstreeks aan de Group HR Manager en werk je intensief samen met de lokale HR Managers. Slim samenwerken en de “best practices” toepasbaar maken voor de gehele groep is hierbij van belang.

In deze positie werk je voor de hele BDR Thermea Group, dit maakt dat het een internationale rol betreft. Voor het realiseren van optimale dienstverlening zal je veel contact hebben met de diverse landen waar BDR Thermea actief is. Denk hierbij aan onder andere Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje en China.

Functie eisen

Voor deze functie zijn we op zoek naar een professional die ervaring heeft in een soortgelijke functie. Bij voorkeur heb je internationale ervaring in een technische georiënteerde R&D organisatie. Je hebt een hands-on mentaliteit en ziet het als een uitdaging om te bouwen aan een Talent & Development programma. Om dit te kunnen realiseren is het belangrijk dat je zelfstartend en daadkrachtig bent.

De ideale kandidaat herkent zich in onderstaand profiel:
– Je hebt visie op learning & development en weet deze om te zetten in werkbare interventies en processen;
– Ruime ervaring op het gebied van (het opzetten van) Talent & Development programma’s;
– Kennis van het HRM domein (weet thema’s te koppelen/borgen aan HR beleid);
– Minimaal een HBO opleiding in een relevante richting. Een universitaire opleiding is een pre;
– Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is een harde eis. Engels is de voertaal;
– Praktische doener, maar ook strategisch kunnen denken. Het betreft een nieuwe rol waarbij je ook erg hands on aan de slag zult moeten om zaken gedaan te krijgen.

Uiteraard ben je bereid om internationaal te reizen.

Aanbod

Een uitdagende en veelzijdige functie waarin volop ruimte is voor eigen inbreng. Je kunt in deze rol echt bijdragen aan de toekomstige groei van de organisatie in een multiculturele omgeving. Er is ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het succes van deze functie en de verdere professionalisering van Talent en Development management ligt in jouw handen.

BDR Thermea biedt je een baan tussen de 36 tot 40 uur per week. De arbeidsvoorwaarden zijn meer dan prima en zullen afhankelijk zijn van jouw ervaring. Het salaris zal tussen de 70k en 90k bedragen (inclusief 13e maand en vakantiegeld). Daarnaast is er een bonus regeling, pensioenbijdrage, reiskostenregeling, kent men 30 vakantiedagen plus 6 extra dagen daarbovenop waarop het bedrijf gesloten is.

Inlichtingen

Ja! HRM Specialisten (Amersfoort – Zwolle) verzorgt deze procedure. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elise Harbers (038-2022632).

Sollicitatie

Solliciteren kan via de website van Ja! HRM Specialisten. Graag zien wij je reactie voorzien van een motivatiebrief waarin je aangeeft waarom jij jezelf geschikt acht om Talent en Development Programma’s verder te professionaliseren.
Een sollicitatie mag in het Nederlands, mocht je echter worden voorgedragen aan de BDR Thermea Group dan verwachten we een Engels CV.

2 oktober: de vacature is niet meer beschikbaar.

Ja! HRM Specialisten heeft deze vacature exclusief in bemiddeling. Onze opdrachtgever stelt acquisitie en rechtstreekse benadering niet op prijs.