Manager P&O (afgerond in juli 2019)

Opdrachtgever

Allerzorg | Wonen bij September

Organisatie

Allerzorg (circa 1000 werknemers) en Wonen bij September (circa 200 werknemers) zijn onderdeel van het Franse Zorgconcern Orpea. Wonen bij September biedt woon zorg aan mensen met geheugenproblemen op locaties in Apeldoorn, Arnhem, Nijverdal, Twello, Velp, Wageningen, Witmarsum en Zevenaar. Allerzorg is actief in heel Nederland op het gebied van specialistische thuiszorg.

Functie

Als Manager P&O gebruik je jouw ervaring op het gebied van HR en Organisatie om zorg (nog) beter te maken. Je anticipeert bij het personeel- en organisatiebeleid op de veranderingen die noodzakelijk zijn voor het primaire proces, zeker in het zicht van de groei ambitie van de organisatie. De manager die wij zoeken is creatief in het zoeken naar oplossingen en weet welke interventies op het gebied van bijvoorbeeld arbeidsmarktpositionering en aansprekend werkgeverschap relevant voor de organisatie zijn.

Naast de vakinhoudelijke veranderingen zullen ook de medewerkers van de afdeling zich blijvend dienen te ontwikkelen. Met name de thema’s professionele zelfstandigheid en verbetering van de kwaliteit van service en dienstverlening zullen nadrukkelijk geagendeerd dienen te worden. Dit om de collega’s van Allerzorg en Wonen bij September nog beter te ondersteunen. Je coacht medewerkers in hun ontwikkeling en stuurt op resultaten. Als Manager P&O heb je een sturende en signalerende rol op het gebied van HR managementinformatie en het tijdig en adequaat leveren hiervan.

De Manager P&O:
• initieert en ontwikkelt strategisch P&O beleid, zet deze om in passende jaarplannen en zorgt voor een adequaat, modern en passend HRM-instrumentarium;
• doet voorstellen voor de ontwikkeling van de sterk groeiende organisatie en neemt initiatieven voor bijbehorende veranderingsprocessen;
• geeft inspirerend leiding aan de afdeling P&O en is verantwoordelijk voor de bedrijfsresultaten van de afdeling;
• coacht, ontwikkelt en begeleidt de medewerkers op de afdeling op vakinhoudelijke professionaliteit;
• is de strategische partner van de Bestuurders op het gebied van Personeel en Organisatieontwikkeling;
• staat de Bestuurders bij in medezeggenschap overleggen;
• fungeert als vakspecialist op de meer complexe Personeels- en Organisatievraagstukken.

Situatieschets Algemeen
Allerzorg en Wonen bij September als geheel is een sterk groeiende organisatie. De ambitie is groot. Denk aan een groeiambitie van meer dan 100% in de komende 2 jaar bij Wonen bij September. Enerzijds door verdere autonome groei, anderzijds door overnames. Deze ontwikkeling heeft zeker zijn effect op de organisatie, cultuur en personeel.

Situatieschets P&O
Een sterk groeiende organisatie vraagt om een meebewegend en toekomstbestendig P&O team. Op dit moment wordt er hard aan een passende bezetting gewerkt. Ook de kwaliteit van dienstverlening van de P&O organisatie dient verder geoptimaliseerd te worden. Tijdens deze verbouwing is de (P&O) winkel gewoon open, de dienstverlening staat echter wel onder druk. Zeker gezien de uitdagingen waarvoor Allerzorg staat.

Plaats in de organisatie | Bezetting P&O
Als Manager P&O rapporteer je aan de Directeur Bedrijfsvoering en maak je deel uit van het MT Bedrijfsvoering. P&O maakt onderdeel uit van het MT van zowel Wonen bij September als Allerzorg.

Het P&O team bestaat uit een drietal P&O Adviseurs, 2 P&O medewerkers, 1 adviseur opleidingen, 1 medewerker opleidingen, 1 verzuimmedewerker, 2 salarisadministrateurs en een ZZP coördinator . Het betreft een groeiende P&O afdeling, nog niet alle functies zijn op dit moment bezet.

Functie-eisen

Voor Allerzorg zoeken wij een ervaren, verbindende manager met veranderkundige capaciteiten. Deze tactisch/strategische positie vraagt om een academisch werk- en denkniveau en een persoonlijkheid met verbindende leiderschapskwaliteiten. Met respect, overtuigingskracht, empatisch vermogen en transparant handelen weet de Manager P&O goed te sturen op resultaat en verantwoordelijkheid.

De kandidaat met wie wij graag spreken heeft:
– WO werk- en denkniveau (bv bedrijfskunde/hrm), bij voorkeur aangevuld met een veranderkundige opleiding;
– relevante leidinggevende werkervaring in een snel groeiende organisatie;
– ervaring in grote, professionele en complexere (zorg) organisaties;
– richting gegeven aan verander- en verbeterprocessen op HR en organisatie niveau;
– goed ontwikkelde voelsprieten (organisatiesensitiviteit);
– aandacht voor het ontwikkelen en benutten van de capaciteiten van medewerkers en teams;
– het vermogen om complexe processen te overzien, te analyseren en verbetermogelijkheden uit te werken en te implementeren;
– bewezen besluitvaardig en koersvast te zijn.

Je stijl van leidinggeven is gericht op het versterken van medewerkers, het faciliteren van de teamspirit en het betrekken en ondersteunen van de organisatie bij veranderingsprocessen. Tevens ben je in staat met de diverse stakeholders binnen de organisatie te communiceren en zoekt actief verbinding met de verschillende entiteiten binnen de organisatie.

Aanbod

– Een jaarcontract met de intentie om na 1 jaar om te zetten in een vaste aanstelling
– Aantal uur, 32-36 uur
– Schaal 70 VVT (max € 6.261,70 per maand op basis van 36 uur)
– Eindejaarsuitkering van 7,3%
– 237 verlofuren per jaar bij een fulltime dienstverband
– Kortingsregeling op diverse abonnementen en collectieve zorgverzekering (bij verschillende verzekeraars)

Inlichtingen

Ja! HRM Specialisten (Amersfoort – Zwolle) verzorgt deze procedure. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marijana Stoel of Jan van den Brink (038-2022632). Jan is afwezig tussen 30 mei en 24 juni.


Sollicitatie

Solliciteren kan via de website van Ja! HRM Specialisten (www.jahrm.nl). Sollicitatie niet per email svp.

Naast je motivatie lezen wij in je reactie graag terug hoeveel uur je wilt werken en wat je vakantieplannen zijn (dit in verband met met de planning van de sollicitatie gesprekken bij Ja! HRM Specialisten en Allerzorg).

Een referentieonderzoek en assessment kan deel uit maken van de procedure. Een referentieonderzoek uiteraard pas na overleg en akkoord van jou als kandidaat.

Ja! HRM Specialisten heeft deze vacature exclusief in bemiddeling. Onze opdrachtgever stelt acquisitie en rechtstreekse benadering niet op prijs.

15 juli 2019: Reageren niet meer mogelijk.