Manager Shared Service Center HR (afgerond in april 2018)

Opdrachtgever

Wageningen University & Research

Organisatie

Onze opdrachtgever is de Wageningen University & Research te Wageningen.

“To explore the potential of nature to improve the quality of life”. Dat is de missie van Wageningen University & Research.

Met 6.000 medewerkers en 12.000 studenten uit ruim honderd landen werkt de Wageningen University & Research in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Overal ter wereld, zowel voor overheden als voor het bedrijfsleven.

De kracht van Wageningen University & Research ligt in de bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en de universiteit in de samenwerking vanuit verschillende natuur-, technologische en maatschappijwetenschappelijke disciplines. Daardoor kunnen wetenschappelijke doorbraken snel in de praktijk en in het onderwijs worden vertaald, dat is de Wageningen Aanpak.

Corporate HR bestaat uit een Expertise Center, een HR Concernstaf en het Shared Service Center. Naast corporate HR zijn er bij de verschillende onderdelen van Wageningen University & Research decentrale HR-afdelingen onder verantwoordelijkheid van de betreffende directie en onder leiding van een HR-manager.

Functie

De Manager Shared Service Center HR is binnen Wageningen University & Research voor zowel de universiteit als de research organisatie verantwoordelijk voor de inhoud en de aansturing van organisatie brede HR projecten/trajecten op het snijvlak van HR processen, Informatie Management en Finance. Je omarmt hierbij modernisering, digitalisering en kijkt doorlopend naar de ontwikkelingen van de toekomst.

In de rol van Manager Shared Service Center HR stuur je de personeels- en salarisadministratie, de Servicedesk, functioneel beheerders, medewerkers Management informatie & Control en de tweede lijns medewerkers PSA/Servicedesk aan. Sommigen direct, sommigen indirect. De personeels- en salarisadministratie heeft een hoofd en de HR Servicedesk werkt met een coördinator. Zelf maak je onderdeel uit van de afdeling corporate HR onder leiding van de HR Directeur. Je maakt deel uit van het managementteam van deze afdeling en participeert in diverse functionele overlegvormen, zowel binnen als buiten de HR kolom. Binnen de afdeling HR ben je de man/vrouw die acteert op het snijvlak van administratie, procesmanagement, informatiemanagement en financiën.

Samen met de medewerkers van het HR SSC zorg je voor de uitvoering en verdere optimalisatie van efficiënte werkprocessen onder het motto ‘snel, secuur, simpel’. Je bent verantwoordelijk voor de dienstverlening van de administratie en zorgt dat relevante in- en externe ontwikkelingen, zoals nieuwe wetgeving en cao wijzigingen, worden vertaald in de dienstverlening van het service center.

Je coacht medewerkers in hun ontwikkeling en stuurt op resultaten. De Manager Shared Service Center HR heeft het overzicht alsmede een sturende en signalerende rol op het gebied van HR managementinformatie en functioneel applicatiebeheer. Daarnaast ben je verantwoordelijkheid voor het opzetten en uitvoeren van interne controles, de begroting van corporate HR en het verder ontwikkelen en afsluiten van de SLA’s met de interne klanten van de afdeling eHRM is voor een aantal processen geïmplementeerd; momenteel wordt gewerkt aan de volledige uniformering en digitalisering van alle mutatieprocessen. Het optimaliseren van processen en dienstverlening is en blijft van groot belang. Ondersteunende processen blijven voortdurend onder de loep genomen te worden om de administratieve last voor medewerkers en managers te verminderen, om de interne kosten hiervan te beheersen en om optimale informatievoorziening te blijven garanderen. Verbetering en vernieuwing zal de komende jaren hoog op de agenda staan.

Voor de functie van manager SSC HR is het cruciaal dat de dienstverlening vanuit corporate HR goed wordt afgestemd met het decentrale niveau.

Functie eisen

De kandidaat met wie wij graag in gesprek gaan is een prettige en stevige persoonlijkheid die op een inspirerende en enthousiaste wijze draagvlak weet te creëren. Je bent doorlopend gefocust op de verbetering van de dienstverlening met een nadrukkelijke focus op (verdere) digitalisering en selfservice concepten.

Verder:

• WO werk- en denkniveau (bv bedrijfskunde);
• relevante leidinggevende werkervaring in een HR Service Center of PSA;
• ervaring in grote, professionele en complexe organisaties;
• richting gegeven aan veranderprocessen binnen een complexe organisatie met een decentrale organisatiestructuur;
• goed ontwikkelde voelsprieten (organisatiesensitiviteit);
• inhoudelijke en actuele kennis van het vakgebied en relevante wet- en regelgeving;
• inhoudelijke kennis van en gesprekspartner voor de afdelingen Financiën en IT;
• aandacht voor het ontwikkelen en benutten van de capaciteiten van medewerkers;
• het vermogen om complexe processen te overzien, te analyseren en verbetermogelijkheden uit te werken en te implementeren;
• bewezen besluitvaardig en koersvast te zijn;
• externe contacten met Belastingdienst, ABP, UWV, IT-leveranciers, e.d.;
• goede mondelinge en schriftelijke Engelse taalvaardigheid.

Je stijl van leidinggeven is gericht op het versterken van medewerkers, het faciliteren van de teamspirit en het betrekken en ondersteunen van het team bij veranderingsprocessen.

Met je senioriteit geef je de afdeling niet alleen rust, vertrouwen en kaders, maar ook de professionele ruimte om te groeien en mee te bewegen bij veranderingen. Je denkt in hoofdlijnen echter bent voldoende betrokken bij de dagelijkse zaken om feeling te behouden met het operationele proces.

Samengevat verwacht WUR van de manager SSC HR zowel vernieuwingskracht als borgingskwaliteiten.

Aanbod

Wageningen University & Research biedt je een gevarieerde functie in een professionele, dynamische, complexe en ambitieuze werkomgeving.

Afhankelijk van je ervaring bedraagt het bruto maandsalaris maximaal € 6.173,- (schaal 13 cao Wageningen Research) bij een fulltime aanstelling (36 uur per week). Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 3% eindejaarsuitkering. Secundaire arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden zijn goed. Zo kent WUR een keuzemenu waarin arbeidsvoorwaarden kunnen worden geruild, is er een persoonlijk ontwikkelingsbudget en zijn er diverse opleidingsmogelijkheden en talentontwikkelingsprogramma’s.

Het betreft structurele formatieruimte. Een eerste aanstelling wordt voor bepaalde tijd aangegaan, dit met de intentie om te zetten in een vaste aanstelling.

Inlichtingen

Niet meer van toepassing.

Sollicitatie

Niet meer van toepassing. Eindkandidaat start per 1 juni 2018.