Personeelsadviseur (Pionier) 24 uur

Introductie

Bouw

Organisatie

Akor realiseert bouwprojecten op gebied van wonen, werken en winkelen. Zowel in Nederland als internationaal.

Akor is een typisch Rijssense onderneming, het draait bij AKOR om vertrouwen en het opbouwen van een lange-termijn-relatie met opdrachtgevers. Het gaat hierbij nadrukkelijk verder dan bouwen alleen. De kracht van AKOR: het flexibel én creatief oplossen van huisvestingsvraagstukken voor bedrijven, winkelorganisaties, overheden en particulieren.

Er werken inmiddels zo’n 100 werknemer en de groei zet door. De totaaloplossingen en (ondernemende) meedenkende aanpak van de organisatie heeft hier nadrukkelijk aan bijgedragen. De gerealiseerde groei van de organisatie betekent dat ook de HR portefeuille om verdere professionalisering vraagt. Deze nieuwe functie is ontstaan om de huidige stabiele basis ook in de toekomst te borgen en te verstevigen. Pro-actief personeelsbeleid met als doel de juiste werknemers te behouden, maar ook om in de veranderende arbeidsmarkt de juiste werknemers aan te kunnen blijven trekken.

Functie

In deze nieuwe en uitdagende functie ben je voor de medewerkers van Akor het eerste aanspreekpunt op het gebied van personeelszaken en adviseer je het management over personeelsvraagstukken en bouw je aan professioneel personeelsbeleid. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opzetten en beheren van een efficiënte personeelsadministratie. Je zult ook een linkin-pin rol hebben naar de salarisadministratie. De salarisadministratie wordt gedaan door een externe partij met wie je veel samenwerkt.

Je rapporteert in deze rol aan de bedrijfsleider. Samen met hem ga je de uitdaging aan om Akor op personeelsgebied te professionaliseren.

Enkele concrete HR thema’s die inmiddels al op de agenda staan:
– introductie van een HR pakket (van keuze tot implementatie);
– opstellen van een inwerkprogramma voor nieuwe werknemers;
– professionaliseren van recruitment;
– het updaten van bedrijfsregelingen, contractvormen en de bewaking daarvan;
– het uitwerken van een nieuw functionerings- en beoordelingsproces;
– het uitwerken van een opleidingsplan;
– verzuimmanagement en duurzame inzetbaarheid.

Kortom: kansen te over om bij te dragen aan goed werkgeverschap door het verder uitbouwen van een professionele HR organisatie.

Functie eisen

We zijn op zoek naar een adviseur met een afgeronde HBO opleiding (Personeel en arbeid of vergelijkbaar), minimaal 5 jaar allround operationele P&O ervaring of ervaring als Intercedent bij een uitzendorganisatie. In ieder geval ben je een adviseur die de handen uit de mouwen wil steken, zelfstandig zaken kan oppakken en overzicht weet te houden. Daarnaast ben je een stevige persoonlijkheid en niet op je mondje gevallen.

Je weet de juiste balans tussen servicegerichtheid en assertiviteit te vinden. Op vaktechnisch gebied ben je uiteraard op de hoogte van actuele ontwikkelingen.

Je komt te werken in een pragmatische omgeving die waarde hecht aan een gedegen uitvoering van werkzaamheden. Door je enthousiasme, daadkracht en uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden weet je echter méér-waarde te creëren. Daarnaast is Kennis van het HR pakket Unit4 een pré. Heb je ervaring met de cao bouwnijverheid UTA dan is dat uiteraard een pre.

Aanbod

Het betreft een functie voor 24 uur. Akor start met een aanstelling van een jaar met de intentie die om te zetten in een vaste aanstelling. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

Inlichtingen

Meer weten? Bel dan met Jan van den Brink via 0570-763085. Tussen kerst en oud en nieuw is Jan niet bereikbaar.

Sollicitatie

Zie jij jezelf in deze functie? Graag ontvangen wij dan jouw sollicitatie. Klik daarvoor op de knop “solliciteer op deze functie” (onderaan de vacaturetekst op onze website).

Consultant Jan van den Brink zal de selectiegesprekken voeren.

Naast je CV zien we graag een korte motivatie tegemoet. Wil je in je brief ook een salarisindicatie aangeven!

Deze vacature is exclusief bij Ja! HRM Specialisten uitgezet. Het rechtstreeks benaderen van onze opdrachtgever door W&S bureaus of kandidaten wordt door onze opdrachtgever niet op prijs gesteld.