Senior HR Adviseur (afgerond in april 2018)

Opdrachtgever

Wageningen University & Research

Organisatie

Vanuit de missie ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’ combineert Wageningen University & Research fundamentele en toegepaste kennis om bij te dragen aan het oplossen van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Overal ter wereld, zowel voor overheden als voor het bedrijfsleven.Onze 6.500 medewerkers en 10.000 studenten laten zich met open en nieuwsgierige blik inspireren door natuur, maatschappij en technologie.

Wageningen University en Research kent vijf Kenniseenheden, waarvan de Animal Science Group (ASG) er een van is. De kernactiviteiten van ASG zijn wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek, academisch onderwijs en de ontwikkeling van (dierlijke) productiesystemen en innovaties.

Het Departement Dierwetenschappen (binnen de ASG) richt zich op onderzoek en onderwijs omtrent de gezondheid en het welzijn van mens en dier. Hierbij staat het functioneren van het dier centraal, zowel uit nieuwsgierigheid als in relatie tot de verschillende functies die het dier heeft voor de mens.

WUR heeft een Corporate HR bestaande uit een Expertise Center, een HR Concernstaf en het Shared Service Center en een aantal decentrale HR-afdelingen. Voor de decentrale HR afdeling van ASG zoeken we een Senior HR Adviseur. In deze functie ben je werkzaam voor het voor het Departement Dierwetenschapen.

Functie

Als HR Adviseur heb je een brede en zeer gevarieerd takenpakket. Enerzijds ben je gefocust op de strategische thema’s, strategische personeelsplanning, succession planning, talent acqusition en duurzame inzetbaarheid. Anderzijds ben je een groot gedeelte actief met individuele casuïstiek en vraagstukken rondom arbeid juridische kwesties, arbeidsvoorwaarden, werving en selectie en andere personele vraagstukken. Een functie op tactisch niveau, af en toe met uitstapjes op strategisch niveau. Je bent zichtbaar als aanspreekpunt voor zowel leidinggevenden als medewerkers.

Je zet je adviesrol neer in een omgeving met een ambitieuze directie die jouw hulp nodig heeft om haar ambities te realiseren. Daarbij werk je in een complexe organisatie met veel (zeer) hoog geschoolde professionals.

De afdeling HR van de Animal Science Group bestaat uit een afdelingshoofd, 6 (sr.) HR adviseurs en 3 HR ondersteuners. Iedere HR Adviseurs heeft z’n eigen interne account, zoals jij het Departement Dierwetenschappen als klant hebt. Binnen het Departement Dierwetenschappen is de Manager Bedrijfsvoering een van je belangrijkste aanspreekpunten, samen met de Leerstoelgroephouders.

Functie eisen

Uit deze rol haal je de meeste energie als je een stevig adviseur bent die zich eigenaar voelt van de grote diversiteit aan vraagstukken. Vraagstukken die je veelal op een pragmatische en oplossingsgerichte wijze oppakt. Je bent hierbij dienstverlenend waarbij je je niet laat verleiden op de stoel van de ‘lijn’ te gaan zitten.

Verder herken je onderstaande wensen bij jezelf:

• Afgeronde (relevante) HBO/WO opleiding (b.v. HBO P&A, bedrijfskunde, WO organisatiepsychologie, Organisatiekunde, Bedrijfskunde, Rechten, etc);
• Circa 4 tot 8 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke HR functie;
• Track record in het opereren binnen complexe dynamische (bestuurlijke) organisaties (kennisintensief);
• Zeer ruime vakkennis en werkervaring op het gebied van HR beleid en instrumentarium, bij voorkeur binnen de bestuurlijke rechtspositie (NU);
• Aantoonbare ervaring en affiniteit met organisatie ontwikkeling en loopbaanontwikkeling (Talentacquisition, successionplanning);
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling, schriftelijk en presentatie skills);
• Affiniteit met (financiële) cijfers.

Aanbod

De Wageningen University & Research biedt je een gevarieerde functie in een professionele, dynamische, complexe en ambitieuze werkomgeving. De standplaats is Wageningen waarbij je soms ook reist naar een van de andere werklocaties van ASG voor een meeting.

Afhankelijk van je ervaring bedraagt het bruto maandsalaris maximaal € 4.757,- (schaal 11, gebaseerd op de CAO Wageningen Research) bij een fulltime aanstelling. Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 3% eindejaarsuitkering. Een betreft een tijdelijke aanstelling van 32-36 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 12 maanden met uitzicht op een vaste aanstelling (het betreft formatieruimte).

Inlichtingen

Niet meer van toepassing.

Sollicitatie

Procedure afgerond in april 2018.