Senior HR Adviseur (afgerond in november 2018)

Opdrachtgever

Wageningen University & Research

Organisatie

“To explore the potential of nature to improve the quality of life”. Dat is de missie van Wageningen University & Research.

Met 6.500 medewerkers en 10.000 studenten uit ruim honderd landen werkt de Wageningen University & Research in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Overal ter wereld, zowel voor overheden als voor het bedrijfsleven.

Wageningen University en Research (WUR) kent vijf kenniseenheden, waarvan de Agro- en Food Sciences Group (AFSG) er een van is. Elke kenniseenheid is een unieke combinatie van een universiteit en een contractresearch organisatie waar op topniveau onderzoek en onderwijs wordt gedaan.

Bij AFSG werken ca. 900 medewerkers, afkomstig uit alle delen van de wereld. De afdeling HR bestaat uit een HR manager, 5 HR adviseurs en 3 HR ondersteuners. De HR-adviseurs zijn ervaren en zijn een sparring partner voor leidinggevenden en medewerkers op het gebied van organisatie- en loopbaanontwikkeling in brede zin. Naast de HR afdelingen op de kenniseenheden is er een Corporate HR afdeling, met o.a. een Shared Service Center voor de salarisverwerking en het digitale HR systeem.

De HR speerpunten van WUR zijn o.a. (internationale) recruitment, leiderschapsontwikkeling, vitaliteit (met o.a. werkdruk) en flexibele organisatie. De HR-Academy biedt je de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in het vak. WUR wil een inclusieve organisatie zijn, waar alle studenten en medewerkers welkom zijn en hun talenten verder kunnen ontwikkelen.

Functie

Deze vacature betreft een uitbreiding van de HR afdeling, met verschillende onderdelen:

• Als senior HR Adviseur heb je een breed en zeer gevarieerd takenpakket. Enerzijds ben je gefocust op de strategische thema’s leiderschapsontwikkeling, organisatieontwikkeling en strategische personeelsplanning (SPP). Anderzijds ben je een actief met individuele casuïstiek en vraagstukken rondom loopbaanontwikkeling, arbeidsvoorwaarden, werving en selectie van talent, en andere personele vraagstukken. Je werkt dedicated voor een aantal onderdelen van AFSG voor ca 40% van je tijd.

• Naast de individuele casuïstiek zal je agenda ook gevuld worden op tactisch en strategisch niveau. Denk hierbij aan AFSG brede HR issues op project- en beleidsniveau en complexere vraagstukken.

• In deze rol ben je vrijgespeeld om in voorkomende situaties vraagstukken over te nemen van collega HR adviseurs en de HR manager. Ook hierin komt je senioriteit tot waarde.

Je zet je adviesrol neer in een omgeving met een ambitieuze directie, hoogleraren en BU managers die jouw hulp nodig hebben om hun ambities te realiseren. Je werkt daarbij in een complexe organisatie met hoog geschoolde professionals.

Functie eisen

Uit deze rol haal je de meeste energie als je een stevig adviseur bent die zich eigenaar voelt van de grote diversiteit aan vraagstukken. Je bent een denker én doener, die in een team van nature een seniorpositie neemt en krijgt. Vraagstukken welke je vanuit een helicopterview verkent waarbij je het belang van je klant centraal stelt. Je zoekt aansluiting bij de strategische vraagstukken en verliest je niet in ad-hoc oplossingen zonder over de langere termijn oplossing te hebben nagedacht.

Verder herken je onderstaande wensen bij jezelf:

• Afgeronde (relevante) WO opleiding (b.v. bedrijfskunde, WO organisatiepsychologie, Organisatiekunde, Bedrijfskunde, Rechten, etc);
• Zeer ervaren en breed inzetbare HR professional, met verdiepte kennis in één of meer van de genoemde HR expertisevelden.
• Track record in het effectief opereren in een complexe organisaties met internationale, hoogopgeleide professionals, als intern adviseur en als trekker van projecten en/of verandering;
• Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke HR positie;
• Zeer ruime vakkennis en werkervaring op het gebied van strategisch HR beleid;
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling, schriftelijk en presentatie skills);
• Affiniteit met (financiële) cijfers.

Je persoonlijkheid en competenties:
• Analytisch en communicatief zeer sterk; seniore advieskracht;
• Praktisch, oplossingsgericht en daadkrachtig in combinatie met de realiteitszin en diplomatie welke een grote organisatie vraagt;
• Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, ervaring in het opstellen van plannen, besluiten, adviezen, en in staat om organisatie breed plannen te initiëren, draagvlak te krijgen en als projectleider te trekken;
• Verbinder, zowel met collega’s binnen de HR afdeling, als met andere disciplines (Finance, Legal, communicatie) en het primair proces;
• Zelfbewust met ruimte voor zelfreflectie, leervermogen en humor.

Aanbod

Wageningen University & Research beidt je een gevarieerde functie in een professionele, dynamische, complexe en ambitieuze werkomgeving. Door bij de WUR te gaan werken lever je een bijdrage aan de kwaliteit van leven. Want dat is hun dagelijkse werk. Men zoekt binnen hun domein van gezonde en veilige voeding en voedselproductie, voedselzekerheid en gezonde leefomgeving naar antwoorden op vragen over maatschappelijke thema’s als duurzame voedselproductie, klimaatverandering en alternatieve energiebronnen. Om dit, ook internationaal, waar te maken werkt men elke dag met 5000 mensen aan de kwaliteit van leven.

De standplaats is Wageningen.

Afhankelijk van je ervaring bedraagt het bruto maandsalaris maximaal € 4.934,- (schaal 11, gebaseerd op de CAO Wageningen Research) bij een fulltime aanstelling. Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 3% eindejaarsuitkering. Het betreft een tijdelijke aanstelling van 36 uur (ft) per week, in eerste instantie voor de periode van 12 maanden met uitzicht op een vaste aanstelling (er is sprake van formatieruimte).

Inlichtingen

Ja! HRM Specialisten (Deventer – Amersfoort – Zwolle) verzorgt deze procedure. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan van den Brink (033-2022135).

Sollicitatie

22 oktober 2019: reacties zijn nog van harte welkom! Solliciteren kan via de website van Ja! HRM Specialisten (www.jahrm.nl ).

Een assessment evenals een referentiecheck behoort tot de mogelijkheden in deze procedure.

Ja! HRM Specialisten heeft deze vacature exclusief in bemiddeling. Onze opdrachtgever stelt acquisitie en rechtstreekse benadering niet op prijs.