Senior HRM Adviseur – een strategische doener, onderwijs (afgerond in april 2018)

Opdrachtgever

Aventus

Organisatie

Aventus biedt middelbaar beroepsonderwijs, een mavo, havo/vwo opleiding, volwassen educatie en diverse cursussen aan.
Met ruim 200 opleidingen en ruim 1000 medewerkers zijn ze de grootste opleider in de Stedendriehoek en zetten zij zich in om de talenten van studenten en cursisten zo goed mogelijk te helpen ontwikkelen.
Om dit voor elkaar te krijgen zijn teamwork, inspiratie en innovatie belangrijk. Samen met partners in de regio staat Aventus voor vernieuwing in het onderwijs. Zij gebruiken elkaars kracht en talent om samen te werken aan een goede school voor de studenten.

Functie

Als (senior) HRM Adviseur ben je voor het management een “partner in business”. Je adviseert hen op het gebied van operationele en tactische vraagstukken en ondersteunt in het bereiken van de strategische doelen.
Je werkt in een team van zes adviseurs waarin iedere adviseur verantwoordelijk is voor een inhoudelijk HR thema en bijbehorende kaders. In beleids- en verandertrajecten ben je de kartrekker voor jouw thema en neemt de collega adviseurs daarin mee. Daarnaast werk je account gericht voor de sectordirectie en management van de onderwijssector Economie & Handel waarbinnen ongeveer 200 medewerkers betrokken zijn voor het verzorgen van een groot aantal beroepsopleidingen aan 4000 studenten. Beroepen waar studenten voor worden opgeleid zijn detailhandel, uiterlijke verzorging, beveiliging, handel, bedrijfsadministratie, marketing & communicatie, kok, reisleider, hotelmanagement etc.
In deze functie faciliteer je leidinggevenden van deze sector bij alledaags HR-gerelateerde zaken.

Het HR thema waar jij binnen deze functie verantwoordelijk voor bent is gezondheidsmanagement. Hierbij staan preventie en het ‘eigen regie model’ centraal. Je bent sparringpartner en expert in het adviesteam voor ingewikkelde casuïstiek en de wet Poortwachter. Je werkt nauw samen met de collega die ARBO en duurzame inzetbaarheid als aandachtsgebied heeft. Daling van het verzuim is een belangrijk aandachtspunt.
Daarnaast houd je goed de actualiteit betreffende dit thema in de gaten en lever je de benodigde input aan het MT. Het ontwikkelen, schrijven en uitrollen van beleidsnotities omtrent je eigen thema is dan ook vanzelfsprekend.

Functie eisen

Voor deze rol zijn we op zoek naar een ervaren strategische HRM adviseur die de handen uit de mouwen wil steken.

Je bent een vakkundige, plezierige en tegelijkertijd stevige gesprekspartner met een goed ontwikkeld empathisch vermogen. Daarbij weet je effectief om te gaan met cultuuraspecten van de organisatie en beschik je over een hands-on mentaliteit. Je bent communicatief ingesteld en hebt het vermogen om gedachtewisselingen op diverse niveaus te beïnvloeden.

Daarnaast beschik je over het volgende:
* Minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur op het gebied van HRM en/of bedrijfskunde. Een leergang op strategisch- en of verandermanagement, bijvoorbeeld AOG of SIOO is een mooie aanvulling;
* Aantoonbare kennis en ervaring met Gezondheidsmanagement, bij voorkeur bekend met het eigen regiemodel;
* Kennis en ervaring met veranderprojecten, organisatieontwikkeling en herinrichtingsvraagstukken;
* Hart voor het beroepsonderwijs. Ervaring is een pre;
* Ervaring met het ontwikkelen van HR beleid.

De kandidaat met wie wij graag in gesprek gaan is een prettige en stevige persoonlijkheid die zich enerzijds vasthoudt aan procedures maar die ook flexibel genoeg is om hier, waar nodig, vanaf te wijken.

Aanbod

Aventus biedt een dynamische werkomgeving. De standplaats is Apeldoorn, maar voor je interne zichtbaarheid is het van belang dat je af en toe aanwezig bent in Deventer.
Het betreft een baan voor 0,8 tot 1 fte. Afhankelijk van je ervaring bedraagt het bruto maandsalaris maximaal €4.553,- (schaal 11, cao mbo).
Het betreft in eerste instantie een contract van een jaar met de intentie voor verlenging.

Inlichtingen

Ja! HRM Specialisten (Amersfoort – Zwolle) verzorgt deze procedure. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marijana Stoel (tel. 06-12266795) of Elise Harbers (tel.06-31692861).

De eerste gesprekken vinden plaats bij JA! HRM Specialisten in week 14 en 15.
De gesprekken bij Aventus vinden plaats in week 16.

Sollicitatie

Solliciteren kan via de website van Ja! HRM Specialisten.

Ja! HRM Specialisten heeft deze vacature exclusief in bemiddeling.
Onze opdrachtgever stelt acquisitie en rechtstreekse benadering niet op prijs.

PROCEDURE AFGEROND